Cercar en aquest blog

divendres, 27 de gener de 2012

Innocent / Inocente

Innocent ve del verb llatí noceo que vol dir fer mal, perjudicar. D’aquí se’n deriva nocens,ntis i el seu contrari innocents, ntis, que significarà que no fa mal, que no perjudica. En deriva també un mot com nociu/va. En canvi noquejar ve de la terminologia de la boxa, de Knock out. El que em qüestiono jo és si knock no podria derivar del llatí noceo.
Inocente viene del verbo latín noceo que significa hacer daño, perjudicar. De éste deriva nocens,ntis y su contrario, innocents, ntis, con el significado, por tanto, del que no hace daño, el que no perjudica. De éste verbo deriva nocivo/a. Sin embargo, noquear nos ha legado a través de la terminología del boxeo, de knock out. Lo que me pregunto es si knock no podría haber derivado de noceo.

2 comentaris:

  1. Molt bo! Innocu també ve d'aquí m'imagino. Parlant d'innocència, si al PP se li acut tornar a situar Camps com a president, l'arrel de la paraula "candidat" tampoc no li escauria gaire, crec recordar, no?

    ResponElimina
  2. Molt bé pinçat! no hi havia caigut en innocu! Pel que fa candidat, els ho deien als polítics per com emblaquien les togues per donar millor imatge.
    http://etimsvirtuals.blogspot.com/2010/11/candidat-candidato.html
    Molt bones observacions!

    ResponElimina