Cercar en aquest blog

divendres, 22 d’octubre de 2010

Amarillo/groc


Amarillo ve de la paraula llatina amarus, que significava en un principi amarg, trist; n'hi ha que diuen que es va relacionar amb el sabor i després amb el color del llimó, d'altres expliquen que en relació al color groguenc de la pell dels malalts de tisis o d'afeccions hepàtiques. Sigui com sigui,  d'aquesta connotació passa al color. Groc, en català, prové del color del safrà; efectivament, en llatí crocus, significa safrà.
Amarillo viene de la palabra latina amarus que en un principio significaba amargo, triste. Unos dicen que su origen era el sabor del limón y que luego se extendió al color, otros dicen que el orígen era el color de los enfermos de tísis y de otras afecciones hepáticas. En catalán la palabra groc viene de crocus, en latín, azafrán.

1 comentari:

  1. El groc és un dels colors primaris, ja que no és el resultat de cap barreja. És un color clar i lluminós, raó per la qual se li associa amb el sol; d'aquí que al mateix temps, també es relacioni amb el coneixement i la intel·ligència; ja que tant el primer com el segon, al llarg de la història s'ha representat simbòlicament mitjançant l'astre rei (sol = llum = coneixement). Així mateix, se li va cridar "Segle de les Llums" o "Il·lustració" a aquesta època en què l'intel·lecte i la racionalitat estaven en el seu apogeu.

    ResponElimina