Cercar en aquest blog

dimarts, 5 d’abril del 2011

Àries / Aries


Àries en llatí significa moltó. És el signe del zodíac que va del 21/03 al 20/04, per tant, comença amb l’inici de la primavera.
El signe representa el cap i les banyes del moltó. Concretament fa referència a un moltó de la mitologia clàssica. Atamant es va casar amb Néfele i van tenir dos fills: Frix i Hele. Van ser molt feliços uns anys, però amb el temps Atamant es va desenamorar i es va enamorar de Ino, aleshores va rebutjar Néfele i es va casar amb Ino. Aquesta, no podent suportar els fills que Atamant havia tingut amb Néfele, s’ho va empescar per a que els àugurs reclamessin el sacrifici de Frix i Hele i que el seu propi pare els sacrifiqués. Quan ja estaven a punt de ser sacrificats, Néfele va enviar un moltó que tenia la pell d’or i que li havia regalat el mateix Hermes i va acudir al lloc del sacrifici on Frix i Hele van muntar i van fugir volant. Hele, però, va caure al mar on va morir.
Quan Frix va arribar a la Còlquide, Eetes el va acollir hospitalàriament i Frix va sacrificar el moltó als Déus i, tot corresponent la seva hospitalitat, li va regalar la pell del moltó a Eetes.
Aries significa en latín carnero. Es el signo del zodiaco que va del 21 de marzo al 20 de abril, empieza, por tanto, en el inicio de la primavera.
El signo representa la cabeza y los cuernos de un carnero. Concretamente hace referencia a un carnero de la mitología clásica. Atamante se casó con Néfele y tuvieron dos hijos, Frixo y Hele. Fueron muy felices durante unos años, pero con el tiempo Atamante se desenamoró y se enamoró de Ino; así pues, rechazó a Néfele y se casó con Ino. Pero Ino no podía soportar la presencia de los hijos de Néfele, con lo que se las ingenió para que los augures reclamaran el sacrificio de Frixo y Hele y que fuera su propio padre el encargado de sacrificarlos. Cuando estaban a punto de ejecutarlos, Néfele envió un carnero que tenía la piel de oro y que le había reglado el propio Hermes y el carnero se dirigió donde estaban sus hijos que montaron a lomos del carnero y se los llevó volando. Desgrqaciadamente, Hele cayó al mar donde murió.
Cuando Frixo llegó a la Cólquide, el rey Eetes lo acogió hospitalariamente y Frixo sacrificó el carnero a los dioses y, en agradecimiento por la hospitalidad de Eetes, le regaló el vellocino de oro  Eetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada