Cercar en aquest blog

dimecres, 6 d’abril del 2011

Taure / Tauro


Taurus en llatí significa toro, és prou evident doncs, que s’ha de referir a un toro, el dilema però, se’ns planteja pel fet que hi ha dos toros que juguen un paper rellevant a la mitologia clàssica, el toro de Creta i el toro del rapte d’Europa. Us en explico breument l’argument.
El toro de Creta: Els uns diuen que Minos sacrificava cada any el millor toro que tenia a Posidó i que un any en lloc de sacrificar-li el millor toro li va sacrificar el segon millor. D’altres diuen que fou Pasífae, la seua esposa, que no havia ofert els sacrificis a Afrodita, sigui com sigui, a resultes de l’ofensa als déus, el càstig va ser l’abominable atracció que va sentir Pasífae cap al toro i que no va poder reprimir fins que s’hi va acoblar. El resultat d’aquesta monstruosa unió fou un ésser que tenia cos humà i cap de toro. El rei Minos volia ocultar aquella horrible prova i li va demanar a Dèdal que construís un habitatge pel Minotaure. Dèdal li va construir un laberint.
El rapte d’Europa: Europa era una bella princesa fenícia de la qual es va enamorar Zeus i per tal de poder-la seduir (interpreteu seduir com millor us plagui) va adoptar l’aparença d’un toro blanc. Europa en veure aquell brau tan magnífic s’hi va acostar i hi va muntar, moment en què Zeus va aprofita per enlairar-se i dur-la fins a Creta on li va desvetllar la seva identitat i, tornem-hi, la va seduir.
Taurus en latín significa toro y evidentemente se trata de la catasterización de un toro de la mitología clásica, pero ¿de cuál? Existen dos toros en la mitología que podrían merecer el mismo honor, son el toro de Creta y el del rapto de Europa.
El toro de Creta: Unos dicen que Minos sacrificaba cada año el mejor toro que tenía a Poseidón y un año decidió reservar el mejor toro para él, cosa que irritó a Poseidón. Otros dicen que fue Pasífae, su esposa, la que ofendió a Afrodita. Sea cual sea el motivo, el castigo fue la abominable atracción que sintió ésta por un toro con el que al fin se unió. El fruto fue un ser con cabeza de toro y cuerpo humano: el Minotauro. Minos le pidió a Dédalo que le construyera un habitáculo y éste construyó el laberinto.
El rapto de Europa: Europa era una bella princesa fenicia de la que se enamoró Zeus y para seducirla (dadle al verbo seducir el significado que más os plazca) tomó el aspecto de un toro blanco. Europa al ver tan magnífico ejemplar se acercó y se montó encima del toro, momento que Zeus aprovechó para levantar el vuelo y llevársela hasta la costa de Creta donde le reveló su identidad y donde, en fin, la sedujo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada