Cercar en aquest blog

dijous, 9 de juny de 2011

Gener / Enero


Gener ve del llatí Ianuarius, és el mes dedicat al déu Janus, el déu dels dos rostres. Se’l considerava el déu de les portes, dels inicis i dels finals. És per aquest motiu que li van dedicar el primer mes, perquè representava l’inici de l’any i era el mes en què es renovaven tots els càrrecs públics durant la República, període en què tenien una durada d’un sol any.
Els romans invocaven al déu Janus a l’inici de cada guerra i aleshores obrien les portes del seu temple mentre durava la guerra i no les tancaven fins que no s’acabava. Ja us podeu imaginar que les portes havien arribat a estar obertes durant anys.
Enero viene del latín Ianuarius, es el mes dedicado al dios Jano, el dios de los dos rostros. Se le consideraba el dios de las puertas, de los inicios y de los finales; es por este motivo que le dedicaron el primer mes, porque representaba el principio del año y era el mes en que se renovaban todos los cargos públicos durante la república, período en que tenían una duración de un solo año.
Los romanos invocaban al dios Jano al principio de cada guerra y las dejaban abiertas mientras durara la guerra. Ya os podéis imaginar que las puertas llegaron a estar abiertas durante años.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada