Cercar en aquest blog

divendres, 10 de juny de 2011

Piscis


Piscis, is significa peix, però tractant-se d’un mot tema en –i o, si ho preferiu, de la tercera declinació, és igual el nominatiu singular que el nominatiu plural, per la qual cosa tant pot significar peix com peixos. Quan parlem del signe de zodíac, evidentment, el traduirem per peixos perquè fa referència al mite que seguidament us explico.
Quan Zeus va enfrontar-se al seu pare Cronos (Saturn), va vèncer primer als Titans, déus de la primera generació de divinitats. Tifó va sortir de les entranyes de la Terra per venjar els Titans i els déus, atemorits, van fugir a Egipte, però Tifó els va trobar i molts es van metamorfosar en animals per escapolir-se’n, concretament, Ares i Afrodita es van transformar en dos peixos, els que ens ocupen avui.
Finalment, Cronos vencerà Tifó i el llençarà al Tàrtar.
Piscis,is significa pez, pero tratándose de una palabra tema en –i o, si lo preferís, de la tercera declinación, la forma del nominativo singular es igual a la del nominativo plural, por lo que tanto la podemos traducir por pez como por peces. Si nos referimos al signo del zodíaco, evidentemente, lo traduciremos por peces.
Cuando Zeus se enfrentó a su padre Cronos (Saturno), tuvo que vencer en primera instancia a los Titanes, dioses de la primera generación de divinidades. Tifón salió en su venganza de las entrañas de la Tierra y puso en fuga al resto de dioses que huyeron a Egipto, aun así, Tifón dio con ellos y la mayoría se metamorfosearon en animales para librarse de Tifón. Ares y Afrodita se transformaron en peces, los que nos ocupan hoy.
Al final, Cronos vencería a Tifón y lo arrojaría al Tártaro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada