L’expressió salvar-se pels pèls ve directament de la marineria, efectivament, els mariners tenien el costum de deixar-se els cabells llargs perquè més d’un, d’entre els molts que no sabien nedar, després de caure a l’aigua, en quedar-li els cabells encara a la superfície de l’aigua, s’havia salvat perquè a l’últim moment algú l’havia estirat dels cabells.
De fet, quan Josep I Bonapart, el germà gran de Napoleó I va dictar una ordre per la que obligava els mariners a tallar-se el cabell, va provocar la seva protestar al·legant que més d’un s’havia salvat pels pèls.
La expresión salvarse por los pelos viene directamente de la marinería, efectivamente, entre estos había la costumbre de dejarse el pelo largo porque a más de uno, de entre los muchos que no sabían nadar, después de caer al agua, en el momento en que se le hundía la cabeza y que su cabello quedaba aún a flote, otro marinero le había dado un tirón de los pelos que quedaban en la superficie y le había salvado la vida.
De hecho, cuando José I Napoleón dictó una orden según la cual los marineros debían cortarse el pelo, provocó la protesta de éstos que alegaban que muchos de ellos se habían salvado por los pelos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada