Cercar en aquest blog

dilluns, 5 de setembre de 2011

Esmirriat/da - Esmirriado/da


Esmirriat/da ve de mirra, la resina que procedeix de la planta que li dona el nom. Aquesta resina és aromàtica i, contradictòriament, te gust amargant. Antigament se li va donar moltes utilitats, per a fer emplastres, per elaborar olis per ungir els sacerdots a les cerimònies i també va ser un dels productes que es feien servir per embalsamar els morts.
Justament, els cadàvers ungits amb la mirra agafaven un aspecte eixut que és el que va servir per fer la comparació amb les persones que eren precisament això, esmirriades.
Esmirriado/da viene de mirra, la resina que procede de la planta que le da el nombre. Esta resina es aromática y, contradictoriamente, tiene sabor amargo. Antiguamente se le dieron muchas utilidades, en medicina para hacer empastes, para elaborar aceites con que los sacerdotes pudieran ungir en las ceremonias y también fue uno de los productos que se utilizaban para embalsamar a los muertos.
Justamente, los cadáveres ungidos con la mirra tomaban un aspecto seco que es lo que sirvió para hacer la comparación con las personas que eran, justamente, esmirriadas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada