Cercar en aquest blog

dilluns, 20 de desembre del 2010

Orgasme / Orgasmo


La paraula orgasme ve del grec, de orgasmós i significa “inflat, turgent”. La seva arrel indoeuropea –werg significa treball. El mot prové més detalladament del verb orgao que procedeix de la paraula orgé (=ardor). El verb significava “tenir ardor sexual” i “estar en zel” i també podia significar, tot parlant de plantes, “estar a punt de brotar” o “estar ple de saba”.
Quan parlem d’orgasme entenem  la culminació de l’acte sexual i és que precisament és també el moment en què hi ha major dilatació dels òrgans cavernosos.
La palabra orgasmo viene directamente del griego de orgasmós, y significa “hinchado, turgente”. Su raíz indoeuropea –werg significa trabajo. La palabra proviene más detalladamente del verbo orgeo que procede del substantivo orgé (= ardor). El verbo significaba “tener ardor sexual” o “estar en celo” y también podía significar, hablando de plantas, “estar a punto de brota” o “estar lleno de savia”.
Cuando hablamos de orgasmo entendemos la culminación del acto sexual y es que precisamente es también el momento en que hay mayor dilatación de los órganos cavernosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada