Cercar en aquest blog

dimarts, 3 de maig de 2011

Balança / Libra


El signe de balança està representat per aquest  símbol , i és l’únic signe del zodíac identificat amb un objecte, la balança. Es diu que és la balança que portava Astrea, per això Virgo està a la vora de Balança.
És el punt oposat a Aries, en què es produeix l’equinocci, per tant l’equilibri entre la durada del dia i de la nit. En castellà es diu libra perquè en llatí libra significa balança. Fixeu-vos en què la paraula equilibri procedeix de l’arrel equi-, del llatí aequus,a,uum, que significa just i de libra,ae que ja sabeu el que significa.
El signo de libra está representado por este símbolo y es el único signo del zodíaco que se identifica con un objeto, la balanza. Libra,ae en latín significa balanza.
Es el punto opuesto a Aries, por tanto, coincide con el 23 de septiembre, el equinoccio de otoño, día en que existe equilibrio entre la duración del día y la noche. Ya que he mencionado la palabra equilibrio, podéis fijaros que la palabra equilibrar procede etimológicamente de la raíz equi-, del latín aequus,a,um, que significa justo y de libra,ae, cuyo significado ya conocéis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada