Cercar en aquest blog

dilluns, 16 de maig del 2011

Siamès / Siamés


Està molt clara l’etimologia de siamès, s’origina a partir dels germans Chang i Eng Bunker, dos germans nascuts a Makiong (Siam) que van compartir el mateix cos. Van néixer l’11 de maig de 1811 a Makiong (Siam) i van morir el 17 de gener de 1874. Estaven units per l’estèrnum i per un cartílag y tenien els fetges fusionats, tanmateix, eren completament independents entre ells. Amb la tecnologia actual els haurien pogut separar sense cap problema.
Els germans es van casar amb dues germanes l’any 1843; Chang es va casar amb Adelaida Yates i Eng amb  Sarah Anne Yates. Chang i la seva esposa van tenir 10 fills i Eng i Sarah en van tenir 12. Van viure en cases independents i passaven tres dies a cada casa.
Chang era addicte a la beguda i va patir una lesió cerebral que no va afectar Eng, però el matí de 17 gener de 1874, als 63 anys, quan Eng es va despertar va descobrir que el seu germà havia mort. Hi va acudir un metge per tal de separar-los, però Eng no va voler que el separessin del seu germà i va morir al cap de tres hores. L’autòpsia va esclarir que Chang havia mort per la ruptura d’un aneurisma.
La palabra siamés apareció por dos hermanos, Chang y Eng Bunker  que compartieron el mismo cuerpo. Nacieron el 11 de mayo de 1811 y murieron el 17 de enero de 1874. Estaban unidos por el esternón y por un cartílago y tenían los hígados fusionados, sin embargo, eran totalmente independientes entre sí. Con la tecnología actual se habrían podido separar.
Se casaron con dos hermanas  en 1843; Chang con Adelaide Yates y Eng con Sarah Anne Yates. Chang y su esposa tuvieron 10 hijos, mientras que Eng y su mujer tuvieron 12. Se establecieron en cases independientes y pasaban tres días en cada casa.
Chang se dio a la bebida y sufrió un derrame cerebral que no afectó a Eng, pero en enero de 1874, a los 63 años, Eng se despertó y descubrió que su hermano había muerto. El médico acudió para separar a Chang, pero Eng se negó a ser separado de su hermano; murió a las tres horas. La autopsia reveló que Chang había muerto por la rotura de un aneurisma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada