Cercar en aquest blog

dimarts, 8 de març del 2011

Doctor/a


Doctor ve del llatí del verb doceo que vol dir ensenyar, la persona docta és literalment la persona ensenyada, per tant, qui posseeix un alt grau de coneixement i en llatí, doctor, significa mestre. Anomenem doctor/a la persona que ha fet el doctorat, el grau acadèmic més elevat. Col·loquialment també anomenem doctor o doctora al metge o metgessa, i així ho recull la RAE, però tot plegat ha estat una accepció popular del terme.
A les persones eminents se’ls pot considerar doctores honoris causa que significa, literalment, per honor. Per això més d’un ha fet  broma tot dient que s’hauria estimat més que el nomenament fos laboris causa, és a dir, pel seu treball.
Doctor viene del latín, del verbo doceo que significa enseñar, docente significa que enseña y la persona docta es la que ha recibido enseñanza. En latín, doctor significa maestro. Llamamos doctor o doctora a la persona que ha realizado el doctorado, el más alto grado académico. Coloquialmente también llamamos así a la persona licenciada en medicina. Se trata más bien de una acepción poco ortodoxa que se ha popularizado hasta el punto que asó lo reconoce la RAE.
A las personas eminentes se las puede considerar doctoras honoris causa, id est, por su honor, por lo que algunos han bromeado diciendo que hubieran preferido el nombramiento laboris causa, o sea, por su trabajo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada